Wat is POP

Samen met mijn vrouw en met hulp van mijn drie dochters, zijn wij Popprojectnederland begonnen in 2013. Ons doel was om poppen op de markt te brengen. Toen we begonnen te onderzoeken of dat het mogelijk zou zijn om onze poppen in Nederland te laten produceren, kwamen we helaas bedrogen uit. Zelfs al zouden de fabrikanten het willen dan zouden ze nog steeds te weinig ervaring, gereedschap en faciliteiten missen om ons te helpen. Als jong gezin met een ondiepe buidel was het ook niet mogelijk om zelf een productie lijn op te zetten. Dit zou miljoenen kosten en dat hadden we gewoon niet. Tja, een grote winst bij Amsterdams casino zou geholpen hebben… Mocht in de toekomst dit geld wel ineens verschijnen dan zullen we dit alsnog zeker doen. In die zelfde hoopvolle toekomst zijn we ook van plan om onze poppen in BraziliĆ« en Mexico te laten fabriceren. Voorlopig hebben we geen andere keuze dan om onze poppen in China te laten fabriceren.

Nu klinken fabrieken in China niet bij iedereen goed in de oren. Dat is heel begrijpelijk. Fabrieken in China staan vaak bekend als slechte werkomstandigheden, lange uren, veel overwerken en lage lonen. Dit is echter niet het geval in alle Chinese fabrieken. Zelf zijn we met ons hele gezin afgereisd naar de Guangdong provincie om daar persoonlijk contacten te leggen met fabrikanten. Zo hebben we kennis kunnen maken met de vriendelijke en respectabele Chan Ghin. Ghin is een eigenaar van een speelgoed fabriek en behandeld zijn personeel met eerbied en respect. De werkomstandigheden zijn dik in orde, het personeel ontvangt een pensioen en is goed verzekerd.

Al snel was de zogenaamde deal rond en konden we ons bedrijfje starten in samenwerking met Chan Ghin en financiƫle steun van het Amerikaanse bedrijf Turner Dolls. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Almelo en onze poppen zijn voornamelijk online verkrijgbaar op onze website.